وسعت کرهی زمین وجزئیات ان

ساخت وبلاگ

همه چيز درباره ي كره ي زمين
1- سن تقريبي كره ي زمين جدود چهار ميليارد وپانصد ميليون سال است.
2- كره ي زمين از پنج قاره با مساحت هاي ذيل تشكيل شده است:
الف- قاره ي آسيا000/200/44 كيلومتر مربع
ب- قاره ي آفريقا000/800/29 كيلومتر مربع
ج- قاره ي آمريكاي شمالي و مركزي 000/397/24 كيلومتر مربع
قاره ي آمريكاي جنوبي 000/921/17 كيلومتر مربع
و در مجموع كل قاره ي آمريكا 000/318/44 كيلومتر مربع
د- قاره ي اروپا 000/050/10 كيلومتر مربع
ه - قاره ي استراليا و جزاير آرام 000/000/9 كيلومتر مربع
3- مساحت كل كره ي زمين 000/100/510 كيلومتر مربع است كه از اين مقدار 71% آن آب و 29% بقيه را خشكي
فراگرفته است.
4- حجم كره ي زمين 000/210/841/000/082/1 كيلومتر مكعب است.
5- وزن تقريبي كره ي زمين حدود 6 كاترليون است: قطر كره ي زمين از خط استوا 755/12 كيلومتر است.
6- خط استوا 761/400 كيلومتر طول دارد يا به عبارت ديگر محيط تقريبي كره ي زمين.
7- شعاع متوسط كره ي زمين 6370 كيلومتر است.
8- بلندترين نقطه ي كره ي زمين قله ي اورست در كوه هاي هيماليا ست كه8886 متر ارتفاع دارد و ژرف ترين نقطه ي زمين نقطه اي در اقيانوس آرام و در نزديكي مجمع الجزاير فيليپين است كه 11521 متر عمق دارد.

...................

همه چیز درباره ی کره ی زمین

سن تقریبی زمین حدود چهار میلیارد و پانصد میلیون سال است.
مساحت پنج قاره ی جهان به شرح زیر است: الف) آسیا ۰۰۰/۲۰۰/۴۴کیلومتر مربع
ب) افریقا ۰۰۰/۸۰۰/۲۹کیلومتر مربع
ج) آمریکای شمالی و مرکزی۰۰۰/۳۹۷/۲۴کیلومتر مربع
د) آمریکای جنوبی ۰۰۰/۹۲۱/۱۷کیلومتر مربع
ه) اروپا ۰۰۰/۰۵۰/۱۰کیلومیرمربع
و)استرالیا و جزایر آرام ۰۰۰/۰۰۰/۹کیلو متر مربع
bull; مساحت کل زمین(خشکی ها و دریاها)۰۰۰/١۰۰/۵١۰متر مربع از این مقدار ۷١% آن آب و ۲۹% خشکی است.
bull; حجم کره ی زمین ۰۰۰/۲١۰/۰۰۰۸۴۱/۱کیلومتر مکعب است.
bull; وزن تقریبی زمین در حدود ۶کاترلیون است.قطر کره ی زمین از خط استوا ۷۵۵/١۲کیلومتر است.
bull; خط استوا ۰۷۶۱/۴۰کیلومتر طول دارد.
bull; شعاع متوسط کره ی زمین ۳۷۰/۶کیلومتر است.
bull; بلندترین نقطه ی جهان قله ی اورست در کوههای هیمالیا است با۸۸۸۶ کیلومتر ارتفاع
bull; ژرف ترین نقطه ی جهان در اقیانوس آرام در نزدیک مجمع الجزایر فیلیپین است که ۵۲١/١١متر عمق دارد.
موقعیت های جغرافیایی تنگه های معروف جهان
1.کانال سوﺋز: دریای سرخ را به دریای مدیترانه مربوط می سازد.
2.کانال پاناما: اقیانوس اطلس را به آمریکای مرکزی و اقیانوس آرام متصل می کند.
3.کانال کیل: دریای بالتیک را به دریای شمال(اقیانوس اطلس)ارتباط می دهد.
4.تنگه ی بسفور و داددانل:دریای سیاه را به دریای اژه و مدیترانه مربوط می سازد.
5.تنگه ی هرمز: خلیج فارس را به دریای عمان و اقیانوس هند مربوط می سازد.
6.تنگه ی برتک: اقیانوس منجمد شمالی را به اقیانوس آرام مرتبط می سازد.
7.تنگه ی جبل الطارق: دریای مدیترانه را به اقیانوس اطلس وصل می کند.
8.تنگه ی اسکار ژاک:دریای بالتیک را به دریای شمال و اقیانوس اطلس مرتبط می سازد.
9.باب الندب: دریای سرخ را به دریای عربی و اقیانوس سهند ارتباط می دهد.

□ پست ترین نقطه ی زمین در کنار بحرالمیت است که از سطح دریا۳۹۲متر پایین تر است.به عبارت دیگر تفاوت پست ترین و بلندترین نقطه ی جهان درخشکی ۹۲۷۶ متر است.
□طول یک درجه نصف النهار ١١۹/١١١متر است.
□یک چهل میلیونیوم طول نصف النهار کره ی زمین به نام متر واحد طول انتخاب شده است

..........................

همه چیز درباره لایه اوزون
اوزون گازي است كه از 3 اتم اكسيژن تشكيل شده است.
اين گاز در فاصله 15 تا 40 كيلومتري سطح زمين لايه اي فيلتر مانند تشكيل مي دهد كه از ورود اشعه خطرناك ماوراي بنفش به درونجو زمين جلوگيري مي كند. ضخامت اين لايه در صورت فشرده شدن فقط
2 تا 3 ميلي متراست كه بر فراز استوا ضخيم تر از قطبين زمين است. گازهاي مخرب لايه ازن عمدتا ازصنايع برودتي و سرد كننده ها، صنايع ابر و اسفنج سازي، بخش دفع آفات كشاورزي، سيستم هاي تهويه مطبوع، كپسول هاي اطفاي حريق و حلال اسپري هاي پاك كننده قطعات الكترونيكي متصاعد مي شوند و تا ارتفاع 40 كيلومتري صعود مي كنند. طول عمر ماندگاري گازهاي مخرب لايه ازن از 50 تا 150 سال است و تا حذف كامل اين گازها كه قبلا واردجو شده اند حداقل نيم قرن لازم است. ايجاد حفره در لايه ازن باعث خطرات زيست محيطي و انساني بسياري مي شود
و حيات بدون اين لايه روي كره زمين از بين خواهد رفت. براي آشنايي بيشتر با نقش حياتي لايه ازن و مشكلاتي كه تحت تاثير فعاليت هاي بشربراي آن به وجود آمده است. خبرنگار ما با >>فريدون رستمي<< مدير دفتر حفاظت از لايهازن سازمان محيط زيست، گفتگويي انجام داده است كه در پي مي آيد.
لايه ازن چيست،
چگونه تشكيل شده است
و چه كاري انجام مي دهد؟
not; ازن يا O3، گاز آبيكمرنگي است كه هر ملكول آن از 3 اتم اكسيژن تشكيل شده است. بيشترين مقدار ازن واتمسفر زمين در منطقه اي به نام استراتوسفر وجود دارد. لايه ازن كه در ارتفاع 15 تا 20 كيلومتري بالاي سطح زمين تشكيل شده است، اشعه خطرناك ماوراي بنفش (UV) را جذب واز رسيدن آن به سطح زمين جلوگيري مي كند به همين دليل وجود اين لايه براي ادامه حيات بر روي كره زمين ضروري است. ازن جو پايين چيست و چگونه به وجود مي آيدnot; ازنسطحي يا جو پايين در اثر تركيبات حاصل از سوخت هاي فسيلي، همچون اكسيدهاي نيتروژن وهيدروكربورهاي نسوخته اي به وجود مي آيد كه در مجاورت تشعشعات UV خورشيد قرار گرفتهاند. ازن سطحي در لايه توپوسفر در سطح زمين به وجود مي آيد كه يكي از عوامل آلوده كننده هواست و سبب ايجاد مه، دود فتوشيميايي و نهايتا بيماري هاي تنفسي مي شود. گازهاي آلوده كننده هوا چه تاثيري بر لايه ازن دارندnot; برخي از اين گازها كه شامل CFCها، هالون ها، متيل برومايد و... مي باشند، پس از رسيدن به لايه ازن به علت داشتن ملكول هاي هالوژن باعث تخريب ملكول هاي ازن و تحليل رفتن اين لايه مي شوند. اما ساير مواد آلاينده هوا نظير اكثر هيدروكربورهاي حاصل از سوخت هاي فسيلي كه ازدود اتومبيل و كارخانجات به وجود مي آيند پس از رسيدن به لايه ازن در مجاورت اشعه UV به عنوان سرعت دهنده واكنش تخريب ازن عمل مي كنند.
علت ايجاد حفره در اينلايه چيست ؟
not; در اوايل دهه 1970 براي اولين بار محققان دريافتند كه لايه ازندر حال تخريب است. در ابتدا تصور مي شد كه عامل اصلي تخريب، اكسيدهاي نيتروژن حاصلاز پرواز هواپيماهاي مافوق صوت در استراتوسفر است تا اين كه در سال 1974 اعلام شدبعضي مواد شيميايي ساخت بشر با نام كلروفلوئوروكربن ها (CFCها) به لايه ازن صدمه وارد مي كنند. فرآيند تخريب بدين شكل رخ مي دهد كه پرتو خورشيد باعث شكسته شدن بسياري از گازهاي حاوي كلروبرم و توليد راديكال هاي آن ها در استراتوسفر مي شود. راديكال ها يك رشته واكنش هاي زنجيره اي تخريب كننده را تشديد مي كنند و باعث شكسته شدن گازهاي موجود در اتمسفر از جمله ازن مي شوند.
دیدگاه اول
چرا لایه ازندر نواحی قطبی که آلاینده ها کمتر است سوراخ شده است ولی در مناطق دیگری که عملیاتهای صنعتی و آلاینده ها وجود دارد سوراخ نشده است؟
مهمترین عامل وجودابرهای استراتوسفری در نواحی قطبی است به دلیل سردتر بودن قطب جنوب این ابرها درآنجا پایدارترند تابش پرتوهای فرا بنفش خورشید در آغاز بهار باعث آزاد شدن رادیکالهای کلر در مجاورت بلورهای یخ موجود در این ابرها می گردد .
دیدگاه دوم
چرابا اين كه در نيمكره شمالي خشكي ها بيشتر هستند و در نتيجه آلودگي هاي صنعتي نيزبيشتر وجود دارد ولي در بخش قطب جنوب لايه ازن، حفره ايجاد شده است؟
دانشمندان دلايلي را براي آسيب پذيري بيشتر لايه ازن در قطب جنوب برشمرده اند. يكي از دلايل،حلقه قطبي، است كه فريون هاي رها شده در اثر فعاليت هاي صنعتي را جذب مي كند، ديگراين كه به دليل هواي فوق العاده سرد و يخبندان شب در قطب جنوب، ابرهايي با كريستالهاي كوچك يخ در بالاترين لايه استراتوسفر ايجاد مي شود. اين كريستال ها نقش كاتاليست يا تسريع كننده واكنش را بازي مي كند و سبب مي شود تركيبات حاوي مواد مخربلايه ازن در داخل ابرها شكسته و تبديل به كلرين فعال شود و زماني كه خورشيد پس ازيك شب طولاني مي تابد، تابش پرتو و وجود منواكسيد كلر باعث تخريب ازن مي شود. عامل ديگري كه باعث شدت تخريب لايه ازن در قطب جنوب مي شود حركت و چرخش بادهاي قطبي بدونوجود هيچ مانعي در سراسر اين زمين پهناور و يخ زده مي باشد در حالي كه اين عامل درقطب شمال به دليل بالاتر بودن دما و تشكيل كمتر ابرهاي يخي، بسيار ضعيف است. كاهش وتخريب ازن در عرض هاي جغرافيايي متوسط يعني بالاي اروپا، آسيا و آمريكا بسيار سريعتر از حد پيش بيني شده است.
دیدگاه سوم
چرا لایه ی ازن در نواحی قطبی که آلاینده ها کمتر هستند سوراخ نشده است ولی در مناطق دیگری که عملیات های صنعتی وآلاینده ها وجود دارد سوراخ نشده است؟
مهمترین عامل وجود ابرهای استراتوسفری درنواحی قطبی است به دلیل سردتر بودن قطب جنوب این ابرها در آنجا پایدارترند تابش پرتوهای فرا بنفش خورشید در آغاز بهار باعث آزاد شدن رادیکال های کلر در مجاورتبلورهای یخ موجود در این ابرها می گردد.
لایه ازن به سبب ایجاد یک سپر حفاظ تیدر برابر اشعه ما وراء بنفش خورشید نقش بسیار حیاتی در حفاظت از زمین دارا ست لیکناین لایه خود در مقابل گازهای گلخانه ای(نظیر سی اف سی ها و هالوژن ها) که دراتمسفر پخش می گردند ، آسیب پذیر است.
همانطور که انتظار می رفت، سوراخ لایه ازن نزدیک قطب جنوب زمین بازگشته است.شکاف امسال کمی بزرگتر از سال گذشته شده ولیبا این وجود از اندازه آن در 10 سپتامبر 2000 کاسته شده است و از این رو به نظرمیرسد کوشش های جهانی که در جهت کاهش استفاده از این مواد شیمیایی زیان آور انجام میگیرد ،تأ ثیرات مثبتی بر روی غلظت اتمسفر داشته است.
بزرگی شکاف لایه ازن درسال جاری تا حدودی مربوط به سردیِ بیش از حد عادی لایه های فوقانی لایه ازن (استراتوسفِر) میشود.

......................

<<داغ ترين نقطه زمين>> كجاست؟
دانشمندان پس از بررسی های مجدد، عنوان داغترین دمای تجربه شده در جهان را به <<دره مرگ>> واقع در كالیفرنیا اعطا كردند...
پیش از این شهر العزیزه لیبی با 136.4 درجه فارنهایت این عنوان را داشت، اما بررسی های مجدد محققان پس از 90 سال نشان داده كه كالیفرنیا در دهم ژوئیه 1913 با 134 درجه فارنهایت گرمترین دمای جهان را خود تجربه كرده است.
دمای پیشین ثبت شده برای لیبی كه در 13 سپتامبر 1922 در یك پایگاه نظامی ایتالیایی ثبت شده بود، همیشه با تردید روبرو بود، اگرچه كشور لیبی همیشه با دماهای بالا روبرو بوده است.
شعر العزیزه در 56 كیلومتری جنوب غرب تریپولی در ساحل مدیترانه قرار دارد. این دریا از تاثیر قابل توجهی بر محیط اطراف خود برخوردار بوده كه هیچ كدام از آنها از این دمای بالای ثبت شده برای العزیزه برخوردار نبوده اند.
دانشمندان با مقایسه دمای ثبت شده برای منطقه با دماهای ثبت شده پیش و پس از این سال دریافتند كه آنها با هم سازگار نبوده و به بررسی ركوردهای تاریخ برای ارزیابی دماهای معقول پرداختند.

آنها با شناسایی و بررسی كتاب ثبت دمای اصلی دریافتند كه پنج مشكل اصلی در اعلام لیبی برای برخورداری از داغترین دمای جهان وجود دارد: این تجربه توسط یك ناظر جدید و بی تجربه ثبت شده بود، دما با ابزاری سنجیده شده كه حتی در آن زمان نیز قدیمی محسوب می شده، محل نظارت نمایشگر محیط اطراف آن نبوده، میان دماهای سنجیده شده در دیگر بخشهای منطقه سازگاری وجود نداشته و با دماهای ثبت شده پس از آن سال خوانش نداشته است.
این دانشمندان دریافتند كه دمای اعلام شده تا 12.6 درجه فارنهایت بیشتر از دمای ممكن در آن ناحیه بوده است.
این اطلاعات به جوامع دارای تجربیات هوای بسیار شدید كمك می كند تا یك برنامه جامع را برای این شرایط ایجاد كنند

کافه7...
ما را در سایت کافه7 دنبال می کنید

برچسب : وجزئیات, نویسنده : akafe75 بازدید : 129 تاريخ : چهارشنبه 29 شهريور 1396 ساعت: 19:47